Sticle
şi Fum
Alte
Celebrări
Cum am
cunoscut
pe...
Mici
Plăceri
Book
Cover
Tee
Jun 30, 2012
noe

Astazi mergem la Gay Pride

0

Foto: Gay Pride Philadelphia, vara lui 1972, cu cateva luni inainte sa ma nasc eu.

In anul 1969, in barul Stonewall din New York s-a pornit o revolta impotriva politiei si a raziilor frecvente din barurile si cluburile gay. A fost pentru prima data cand minoritatea gay si-a cerut drepturile. De atunci, in fiecare inceput de vara se aniverseaza peste tot in lume acel moment.

Steagul gay, in culorile curcubeului a fost adoptat oficial in anul 2001 si mi-a placut mult simbolistica sa, care are legatura cu personajul meu preferat, Noe. In Vechiul Testament, se spune ca Elohim (Dumnezeu) i-a trimis lui Noah un curcubeu dupa potop, un semn al sperantei si al unui nou inceput.  

Astazi, incepand cu ora 17:00, mergem la Gay Pride, in Bucuresti. Punctul de intalnire este in Piata Unirii. Mai multe amanunte gasiti pe http://accept-romania.ro/.

In urma cu trei ani am participat alaturi de mai multi prieteni la proiectul gaypride.ro, pentru care am scris si de ce sunt mandra sa merg la Gay Fest. http://gaypride.ro/2009/02/26/why-i-am-proud-to-go-to-the-gaypride/

Astazi o sa va intalniti la Gay Pride si cu Loredana Groza cea minunata, ambasadorul Gay Fest 2012, care a si compus special aceasta melodie cool, pe care o ascult deja in loop.

Surse: http://www.bilerico.com, http://narcisavadanei.wordpress.com,

 

 


Comments

Leave a comment