Jul 30, 2012
noe

Astazi o aniversez pe Kate Bush

Astazi Catherine "Kate" Bush implineste 54 de ani. Bush este una dintre cantaretele mele preferate, iar “Running Up That Hill” se afla in top 10 al melodiilor mele de suflet.

Atunci cand prietenele mele de la eroiiromanieichic mi-au sugerat sa povestesc in perioada olimpiadei de la Londra despre britanicii care imi plac, am zambit, pentru ca abia am asteptat ziua asta ca sa scriu despre Kate Bush cea minunata, nascuta chiar in sud estul Londrei, intr-o familie in care toata lumea canta si dansa: mama sa irlandeza a fost dansatoare, tatal sau canta la pian, unul dintre frati compunea muzica iar celalalt era poet si fotograf.

Bush a inceput sa cante la pian la varsta de 11 ani, in paralel cu lectiile de karate. Da, se pare ca era foarte buna la acest sport. Cel care a ajutat-o in cariera muzicala de inceput a fost nimeni altul decat David Gilmour de la Pink Floyd, care a primit un demo cu compozitiile lui Bush de la un prieten de familie. Restul e istorie.

Imi amintesc ca prima data am auzit-o pe Bush prin anii ’80, iar prima piesa a fost “Babooshka”, la o lectie de balet cu mama, la Casa Pionierilor din Campina. Cand Bush a lansat “Running up that Hill” eram prin clasa a 7-a si mi s-a parut cea mai frumoasa melodie pe care am ascultat-o vreodata. Stilul sau “art rock pop alternativ”, combinat cu tinutele de scena si din videoclipuri, de miscarile de dans, o claseaza in topul celor mai speciale artiste din arca mea.

Imi doresc sa vad filmul regizat de Kate Bush in anul 1993, “The Line, the Cross & The Curve”, in care a si jucat, alaturi de  Miranda Richardson si documentarul “Kate Bush Under”, lansat de Sexy Intellectual, cu interviuri si videoclipurile artistei complete. 

Kate Bush este casatorita cu Dan McIntosh (nu am gasit nicio fotografie a cuplului) si impreuna au un fiu, Albert. Nu stiu daca Lady Bush urmareste olimpiada din tribunele londoneze sau direct din casa din Devon, dar aceasta este pentru mine una dintre cele mai mari campioane ale muzicii.

O fotografie din anul 1978 realizata de John Timbers. De la stanga la dreapta: Bob Geldof, Paul Gambaccini, Kate Bush, Tom Robinson, Paula Yates, Elton John
Topul meu Kate Bush

 1. “Running Up That Hill”,
 2. …si interpretarea perfecta a fantasticilor de la Placebo,
 3. “Hounds of Love”,
 4. “Wuthering Heights”,
 5. “Cloudbusting”, , in care apare actorul Donald Sutherland
 6. “Babooshka”,
 7. “Don t Give Up”, , in duet cu Peter Gabriel
 8. “Snowflake”, de pe cel mai recent album al sau, “50 word for snow”,
 9. “Rubberband Girl”,
 10. “The sensual world”,
 11. …si remixul melodiei, al celor de la Freemasons,
 12. “And so Is Love”,
 13. “Comfortably Numb”, cantata impreuna cu David Gilmour de la Pink Floyd,

Surse: http://ripley.forumfree.it/, http://musiconvinyl.blogspot.ro/, http://serendipity3864.wordpress.com, http://www.interviewmagazine.com, http://www.fanpop.com, http://katebushforum.com/, http://www.coveralia.com,

http://tomrobinson.com, http://gnosideicarpocraziani.tumblr.com, http://uncleheinerich.tumblr.com, http://theswingingsixties.tumblr.com, http://www.flickriver.com,


Comments

Leave a comment