Do The Pride. And do it well.

Gaypride deschidere mare

Bucharest PRIDE, festivalul anual dedicat drepturilor LGBT a inceput in urma cu cateva zile si maine, sambata, 23 mai va avea loc deja traditionalul Mars al Diversitatii.

Initial am vrut sa scriu o lunga poveste despre relatia mea cu acest mars la care am spus “prezent” aproape in toti acesti ani (mai putin atunci cand nu am fost in oras sau in tara).

Apoi am vrut sa incep sa dau date statistice – despre numarul casatoriilor gay din alte tari. Intamplator ma aflu in Las Vegas pentru cateva luni. Sunt aici de la finele lui aprilie si in plimbarile mele prin cazinourile de pe Strip am intalnit deja vreo 10 cupluri gay de “just married”, acompaniati de familii si de prieteni.

timeline

Dar ideea principala a acestei postari este ca va invit la Marsul Diversitatii de sambata pentru ca voi sunteti schimbarea. Suntem cu totii la fel. Ne nastem la fel si cumva, o parte dintre noi au ghinionul de a fi educati de niste parinti si institutori homofobi, de a fi influentati de persoane care au uitat ca la un moment dat, in urma cu ceva ani, au fost inocenti. Educatia este cea mai importanta. De acolo porneste totul.

Am spus si repet asta: Nu homofobiei, nu discriminarii de orice fel. #SustinLGBT. Si cu aceasta ocazie as vrea sa ii felicit inca o data pe cei de la Active Watch Romania & echipa DraftFCB Romania, care au organizat o campanie fulger impotriva discriminarii in aceasta primavara.

Marsul Diversitatii din acest an va incepe la orele 16:00, de la Arcul de Triumf, un mars cu oameni frumosi care are punctul finish in Piata Victoriei. Este important sa mergeti acolo si sa dati un exemplu de normalitate intr-o tara democrata.

Pe site-ul Accept Romania gasiti detalii despre mars si daca ati cumparat revistele glossy din aceasta luna, multe dintreacestea l-au anuntat la rubrica de evenimente. Si un mare bravo prietenilor mei dragi care promoveaza The Pride: Ana Morodan, Ioana Ulmeanu, Robert Ratiu, Tiberiu Capudean, Adrian Telespan; fotografilor Andreea Goia si Cosmin Bumbutz, care au fotografiat pro bono un grup minunat de KOL’s ce promoveaza Pride-ul 2015 si lunga lista continua.

timeline people

surse de inspiratie foto: http://www.gaychapeloflasvegas.com, arhiva personala, Ioana Ulmeanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>