Aug 15, 2012
noe

Recital Sylvie Vartan

Astazi Sylvie Vartan implineste 68 de ani. Este una dintre cantaretele mele preferate, ale carei melodii rasunau splendid in casa copilariei mele, in weekenduri. Parintii mei aveau vreo trei discuri cu cantecele ei si ale lui Johnny Hallyday iar eu ma uitam fascinata la salopetele stralucitoare cu care era imbracata diva si care ilustrau copertile.

Vartan s-a nascut la Sofia. Tatal sau, un diplomat francez cu origini armene era atasat la Ambasada Frantei din Sofia si s-a indragostit de Ilona Mayer, care era din Ungaria. Familia Vartan(ian) s-a mutat in Franta pe cand Sylvie avea doar cateva luni, in perioada tulbure a nationalizarilor si a regimului sovietic care punea stapanire incet-incet pe toate tarile din sud estul Europei.

In garsoniera din cartierul parizian Les Halles unde a locuit impreuna cu parintii sai, Vartan a inceput sa cante si sa se pregateasca pentru succesul care a venit pe cand avea doar 16 ani. A fost numita “la collégienne du twist” si “regina yé-yé” iar la varsta de 17 ani aparea deja la televizor iar hit-urile sale erau difuzate la radio si fredonate frenetic de tinerii vremii.

In timpul unui concert la celebra Sala Olympia, Vartan l-a cunoscut pe un alt idol rock, Johnny Hallyday. Cei doi s-au casatorit trei ani mai tarziu si timp de aproape 20 de ani au format “cuplul de aur” al Frantei. Impreuna au un film, David Hallyday. In prezent Vartan este casatorita cu producatorul Tony Scotti si au adoptat-o din Bulgaria pe Darina in urma cu cativa ani.

Imi amintesc ca in toamna lui 2004 eram in Paris cand Vartan si-a lansat un nou album. Erau cozi interminabile la Virgin-ul de pe Champs Élisées si in cateva ore se epuizase deja primul tiraj de cd-uri.

Topul meu Sylvie Vartan. ye-ye, ye-ye.

Surse: http://farbror-sid.se, http://www.last.fm, http://www.photosapiens.com, http://gonzai.com, http://www.fashionmodeldirectory.com,


Comments

Leave a comment