Oct 9, 2012
noe

Cronologia unui eveniment extrem de placut

 

In urma cu trei saptamani m-am intalnit la o cafea duminicala cu prietena Ada Teslaru, care mi-a adus un plic alb A4 cu continutul de mai sus: cartea “Despre frumusetea uitata a vietii” a lui Andrei Plesu, aparuta la Editura Humanitas, insotita de o frunza-ghirlanda si o cartolina scrisa de mana Adei. Cartolina reprezenta invitatia la primul eveniment din cadrul intalnirilor “Talk After Work”, un proiect lansat de Fundatia BBDO Group Romania. Intalnirea de ieri a avut loc in parteneriat cu Volksbank, la Radisson, intr-o atmosfera relaxata. Andrei Plesu a raspuns la intrebarile invitatilor pe marginea unor subiecte din carte iar cele doua ore, cat a tinut evenimentul au trecut cu o viteza fantastica.

Recunosc ca nu am terminat inca de citit cartea, am ajuns la pagina 182 dar mi-am luat deja o multime de notite. “Despre frumusetea uitata a vietii” poate fi o parte din cadoul pe care il pregatiti parintilor vostri de Craciun, o lectura care ii va face sa zambeasca, pe alocuri sa se incrunte putin. Cred ca aceasta carte are un efect diferit asupra cititorilor sai, pe mine m-a purtat mult in copilaria si adolescenta mea petrecute in orasul Campina, alaturi de familia mea cea minunata.

Cu ce am ramas eu dupa evenimentul de ieri:

Cu amintirea unei dupa amieze de octombrie, un inceput de saptamana “during work/after work”.

Cu o recomandare de carte din partea lui Andrei Plesu: o antologie ce contine 120 de scrisori al lui Ion Luca Caragiale catre diversi prieteni, antologie “culeasa” de Dan C. Mihailescu si care va aparea in librarii peste doua saptamani.

“Fericirea nu tine de locuri”, a spus ieri Andrei Plesu, si m-am tot gandit la asta ieri seara, mare dreptate are!

A, si m-a impresionat cat de des l-a pomenit Andrei Plesu pe Constantin Noica, declarandu-se inca o data un noician mandru. Intotdeauna mi-a facut placere sa aud cum oamenii vorbesc frumos despre alti oameni. Asta este pentru mine frumusetea permanenta a vietii.

Draga Ada, iti multumesc inca o data pentru ieri, astept cu nerabdare urmatoarea intalnire din cadrul “Talk After Work”.

 

 


Comments

Leave a comment